En hederlig jul med Knyckertz - Svensk julekalender 2021

Julemarkeder 2021

Tænk på den følelse man får, når man kan dufte andestegen eller flæskestegen ul i uleaften. Eller tænk på glæden når lysene i træet tændes. Eller følelsen af, bare at være sammen med sin familie og dem man holder allermest af.
Dét er hygge. Og det er også lige netop det, som julen rummer en masse af; hygge, varme og glæde.

Mange kan have svært ved at finde lige akkurat dén følelse, følelsen af julestemning og julefred. Måske på grund af skole, eksamener eller arbejde.
I stedet for at nyde dagene i december stresser man rundt, og det er først i løbet af d. 24 eller måske først d. 25, at man for alvor indfinder julestemningen.
Men hvordan kan man komme i julestemning? Der er mange måder, men julemarkeder er noget af det, som virkelig kan få mig i julestemning.

Efter næsten to år med adskillelse og massere af restriktioner er hverdagen endelig begyndt at være mere som vi kender den. Sidste år var også julemarkederne ramt af restriktioner og en efter en blev de aflyst. Der er meget der tyder på, at man i år vil kunne besøge julemarkederne som vi plejer – men selvfølglig stadig med forbehold og restriktioner – det glæder jeg mig til.

Derfor vil jeg her lave en liste over nogle af de hyggeligste julemarkeder, som man kan besøge i løbet af november og december.
Listen vil løbende blive opdateret.

Julemarkeder i Jylland

Jul i Den Gamle By – Århus

Hvornår: Fra d. 20 november
Hvor: Viborgvej 2, 8000 Aarhus C
Pris: Børn (0-17): 0 kr | Studerende: 75 kr | Voksne: 150 kr

Til Jul i Den Gamle By kan man opleve, hvordan julen er blevet fejret i 400 år.
I den gamle by er der noget for både store og små – blandt andet hestevogne, julepynt og lanterner.
Man kan se, hvornår de forskellige juletraditioner opstod, og så kan man nyde noget lækkert; Kakao, julemad og julegodter. I butikkerne kan du købe julepynt og julegaver.

Magisk Jul i Skulpturparken Blokhus

Hvornår: 6. november – 30. december kl. 11-21
Hvor: Vesterhavsvej 6
Hune
9492 Blokhus
Pris: Voksne: 100-120,- | Børn (3-12 år): 50-60,- kr | Senior (fra 65): 90-110,-

Det er et sandt julemekka, der venter de gæster, der besøger Skulpturparken Blokhus i november og december.

Du er garanteret julestemning i parken i form af blandt andet mere end 1 million julelys, et 17,5 meter højt juletræ, der knejser midt i parken, blinkende julestjerner, julehjerter, Disney julefigurer, is- og vinterudstilling, harpespillende engle og meget mere.

De store og smukke sandskulpturer, formet efter Noas Ark, er desuden oplyst med julelys. Den over 20.000 m2 store skulpturpark emmer ganske enkelt af ægte julehygge i absolut særklasse.


Rosenholm Slots julemarked

Hvornår: D. 6.-7. november og d. 13.-14. november klokken 10-16
Hvor: Rosenholm Slot
Rosenholmvej 119, 8543 Hornslet
Pris: Voksne: 100 kr | Børn (4-12 år): 30 kr

Julemarkedet og de over 80 udstillere vil præsentere alt hvad hjertet kan begære af julepynt, dekorationer, brugskunst, delikatesser, juletræer, julegodter, glaskunst, mode og mange andre spændende julegaveidéer, hvor de historiske rammer bidrager til at fuldende oplevelsen.

Hele familien kan nemt bruge en hel dag i de eventyrlige rammer, da der er mulighed for både at få stillet sulten samt nyde lidt varmt at drikke. Derudover byder julemarkedet også på underholdning såsom; træktur på juleponyer, en tur med modeltoget, lav dit helt eget julelys, giv julemanden din ønskeseddel, mød julemandens kone, nissebørn og prinsesser m.m.

Alt imens du går på opdagelse rundt på området, vil du blive mødt af prinsesser, som tager dig med tilbage til barndommen. Dette vil sikkert for mange lede minderne hen imod DR´s gamle julekalender ”Jul på Slottet”, da kalenderen er optaget på Rosenholm Slot og Slotspark.


Julemarked på Kolding Hus

Hvornår: D. 3.-4. december klokken 10-17 og d. 5. december klokken 10-16
Hvor: Koldinghus 1, 6000 Kolding
Pris: Voksne: ?

Ønsk hinanden glædelig jul på det traditionelle julemarked på byens gamle kongeslot, hvor stikordene er: God mad, godt håndværk og unikke gaver, du ikke kan få andre steder.

På Koldinghus Julemarked finder du et bredt udvalg af produkter inden for kunsthåndværk, julepynt, lokale fødevarer, tøj, smykker og meget andet. Vi lægger vægt på, at produkterne er af høj kvalitet, bæredygtigt producerede eller udviklet i socialøkonomiske virksomheder, og derfor vil gæsterne hvert år møde både velkendte og helt nye udstillere.

Vi fylder salene med boder, julemusik, pynt og drillejulenisser og traditionen tro har vi også en juleworkshop og masser af julestemning i Slotsgården.


Julemarked – Voergaard Slot

Hvornår: 26. nov kl. 12-16 | 27. nov kl. 10:16 | 28. nov kl. 10-16| 4. dec kl. 10-16 | 5. dec kl. 10-16 |
Hvor: Voergård 6, 9330 Dronninglund
Pris: Voksne: 110 kr | Børn (4-12 år): 30 kr

Familietraditionen, Julemarkedet på Voergaard Slot, åbner i år slotsportene op for to weekender med julehygge.

Bag den brede voldgrav og de metertykke mure finder man Danmarks smukkeste renæssance slot, som igen i 2021, vil danne ramme om julemarkedet.

De over 70 udstillere vil være at finde i de smukke og storslåede slotslokaler, Laden, slotsgården og rundt på området. Julemarkedet vil præsentere alt hvad hjertet kan begære af julepynt, dekorationer, brugskunst, delikatesser, juletræer, julegodter, glaskunst, mode og mange andre spændende julegaveidéer, hvor de historiske rammer bidrager til at fuldende oplevelsen.

Skulle sulten eller tørsten melde sig, alt imens man går rundt og nyder rammerne, familien og de mange udstillere, vil der også være flere stande med bespisning og drikkelse, der alle byder på julens lækkerier.

For de mindste vil der være mange spændende aktiviteter, man vil bl.a. kunne aflevere sin ønskeseddel til julemanden og hans kone samt møde nissebørnene.


Julemarked på Vitsbøl Kloster

Hvornår: 27.-28. november klokken 10-16
Hvor: Viborgvej 475, 9681 Ranum
Pris: Voksne: 50,- | Børn under 12: gratis

Som altid kan du forvente at der vil være salg af alt, hvad julehjertet kan begære – håndlavet julepynt, smykker, malerier, filt, strik, pileflet, glaskunst og keramik samt julegodter, røgvarer, vin, chokolade og økologiske frugt og grønt. Desuden vil der være julepynt til terrassen, pyntegrønt og dekorationer.

I anledning af julemarkedet vil porten til Munkekælderen været åbnet. Samtidig bliver der mulighed for at kigge nærmere på de mange smukke gamle rum på munkeklostret og se alle de fine lokaler.


Jul i Friheden

Hvornår: Udvalgte dage fra d. 13. november til d. 30 december
Hvor: Skovbrynet 5, 8000 Århus C

Mærk hvordan hyggen og julestemningen spreder sig, når Tivoli Friheden forvandler deres park til et eventyrligt juleland fyldt med nisser, julemænd og masser af lys og julehygge. Det er et sandt juleeventyr at gå en tur gennem den sneklædte park.

Igennem parken er der blandt andet en 70 meter lang lystunnel, som bliver lyst op af 50.000 julelys. Sky Tower bliver forvandlet til et 65 meter højt juletræ med 2,1 kilometer lyskæder viklet omkring sig. Under juletræet vil der være opsat en skøjtebane.
Der er også mulighed for at besøge julemandens by, som er omgivet af nisser og alfer. Her kan man se julemandens travle værksted. På udvalgte dage kan man sågar møde julemanden og fortælle sine ønsker.
Pjerrot vil også sprede juleglæde, for både store og små, med sit helt særlige juleshow.
Jul i Friheden byder også på den hyggelig bodeby med massere julelækkerier.

Jul på FÆNGSLET

Hvornår: 12.-14. november og 19.-21. november.
Hvor: Fussingsvej 8, 8700 Horsens
Pris: ?

Gå på opdagelse blandt 200 stande med julegaveidéer, der forbavser selv julemanden. Juletog, æbleskiver, julepynt og kunsthåndværk – og selvfølgelig brændte mandler, julemand og pyntegran. Alt dette og meget mere til har vi samlet i en gigantisk pakke, og du får endda lov at åbne den inden juleaften!

Tag en spadseretur langs den hyggelige juleallé med telte og bålfade. Tag en tur med juletoget Polarekspressen i nissebyen Snekøbing, eller besøg julemanden, der sidder og arbejder på sin liste i gården.

Hvis I bliver sultne, kan I nyde både æbleskiver, flæskestegssandwich, risengrød, pandekager og meget, meget mere.

Traditionen tro kan I gå på opdagelse i Snedkeriet – og i år også i Gymnastiksalen, hvor I finder alle de hjemmelavede sysler – mon ikke I falder over et supplement til julepynten? Og i Magasinet er der stillet op med de bedste gaveidéer inden for design, vintage og brugskunst. Trykkeriet er i år inddraget til et helt delikatesseområde, hvor I kan smage på julens fristelser og købe lækkerierne med hjem.


Haughus Gods Julemarked

Hvornår: 13.-14. november, 20.-21. november & 27.-28. november.
Hvor: Vejlevej 50, 7300 Jelling
Pris: 20,-

Haughus Gods åbner op for julemarked 3 weekender i november. Her vil der være antikviteter og nisser til pynt – og glögg og æbleskiver i caféen. Men du finder også brugskunst, møbler, pileflet og blomsterdekorationer. På godsets gårdsplads kan du også købe årets juletræ.

Julemarkeder på Fyn

Egeskov Julemarked

Hvornår: 9-10 & 16-17 & 23-24. november samt d. 4.-5. december klokken 10:00-16:30
Hvor: Egeskov | Egeskov Gade 18
Pris: Voksne 85 kr | Børn (4-12 år) 45 kr.

Mellem veteranbiler og flyvemaskiner kan julemarkedets gæster gøre en god handel. På Egeskov Julemarked oser det af julestemning, hvor der er ca. 120 markedsboder. Her kan man lade sig inspirere af alt fra kunsthåndværk og brugskunst til delikatesser og juledekorationer, som giver inspiration til julen og gavekøb. Her er både varer fra kendte varemærker og private kunsthåndværkere, der tilbyder deres unikaprodukter.

Man vil kunne opleve Egeskov hyggeligt pyntet inde- og udendørs, så omgivelserne indgyder følelsen af julestemning.

Det skal være hyggeligt og der skal være plads til et hvil og lidt godt at spise. Derfor er der mulighed for, at slå sig ned på ex. Spisetorvet med mad og drikke, gløgg og æbleskiver m.m.

Der er selvfølgelig kor med dejlige julesange, man kan møde slotsnisserne Gorm, Thyra og Harald Blålys, ungerne kan lave pandekager over bål hos spejderne og meget mere.

De fleste af Egeskovs udstillinger samt slottet er lukket for vinteren, men der er rig mulighed for at gå en tur i parken samt benytte Legeskoven med legeplads og den store labyrint (TreeTop Walking er vinterlukket pga. sikkerhed)


Ravnsborg Julemarked

Hvornår: 26.-28. november & 3.-5. december
Hvor: Hågerupvej 33
Korinth
5600 Faaborg
Pris: ?

Få lagt runer af vølven fra Ribe. Mød julemanden alle dage mellem kl. 11-15. Oplev den hyggelige vikingelejr, med arbejdende værksteder og autentisk håndværk. Lav en god handel hos en af de mange lækre stande.


Julemarked på Boltinggaard

Hvornår: Første weekend i advent (Fredag kl. 15-20, Lørdag og søndag kl. 10-16)
Hvor: Kokskovvej 28, Boltinggaard skov · 5750 Ringe
Pris: Voksne: 70 kr | Børn (4-12 år): 30 kr

Julemarkedet og de over 70 udstillere vil præsentere alt hvad hjertet kan begære af spændende ting såsom julepynt, brugskunst, lækre delikatesser, juletræer, dekorationer, julegodter, glaskunst, mode og andre spændende julegaveidéer. De storslåede og hyggelige rammer bidrager til at fuldende oplevelsen, og derved netop skabe en kommende familietradition.

Skulle sulten eller tørsten melde sig, alt imens man går rundt og nyder rammerne, familien og aktiviteterne, vil der også være flere drikke og bespisnings muligheder, som byder på alle julens lækkerier.

Julemarkeder på Sjælland

Jul i Tivoli

Hvornår: d. 19. november til d. 2. januar
Hvor: Tivoli, Vesterbrogade 3, 1620 København

Igen i år åbner tivoli op for Jul i Tivoli. Til Jul i Tivoli pyntes der op efter alle kunstens regler, så du kan opleve betagende julemagi, der bringer dig i ægte julestemning. Tusindvis af funklende lyspunkter giver varme i det kolde vintermørke, og juletræet foran Nimb glitrer med smukke farver. Du kan også gå på opdagelse på blandt Havens mange boder og smage på julens fristende lækkerier.

Jul i Tivoli byder blandt andet på juletræstænding, lucialys i mørket, julestue hos julemanden, hyggelige juletoner og fortryllende lysinstallationer.

Hvis duften af jul har spredt sig i luften og fået dine tænder til at løbe i vand, så kom ind, og smag på de mange lækre retter hos et af Havens mange spisesteder. Her kan du nyde en stemningsfyldt julemiddag eller festlig julefrokost i hyggelige omgivelser.


Jul på Gavnø

Hvornår: 5.-6. november. & 12.-14. november (fredage: kl. 15-20, Lørdag og søndag: kl. 10-16)
Hvor: Gavnø 2
4700 Næstved
Pris: ?

Over to weekender indbyder det historiske herregårdsanlæg fra 1800-tallet på alt, hvad et ægte julehjerte kan begære af julepynt, dekorationer, nisser, brugskunst m.m. samt et udvalg af julens knas, kager, mad- & drikkevarer.

Forestil jer at passere den lille stenbro til øen Gavnø og se slottet åbenbare sig som den smukkeste kulisse.


Jul på Bakken

Hvornår: Fredage, lørdage og søndage fra den 26. november til 19. december samt mandag til onsdag den 20. til 22. december.
Hvor: Dyrehavevej 62
2930 Klampenborg

Læg vejen forbi verdens ældste forlystelsespark i juleperioden – når der igen i år åbnes for Jul på Bakken. Det bliver en magisk jul for gæster i alle aldre, hvor fantastiske oplevelser rundt på Bakken vil overraske og skabe uforglemmelige minder.

Glæd dig til at spadsere rundt i Bakkens gader og stræder og få julelys i øjnene. Parken er pyntet flot op med julelys, julekugler og gran, som får forlystelsesparken til at funkle og vække julestemningen hos store og små.

Gå på opdagelse i de mange spændende juleboder placeret spredt rundt i gader og stræder, som pyntet med julelys, gran og julepynt vil skabe en magisk julestemning. Rundt i de mange boder kan du finde alt fra gaveartikler til lækre specialiteter, hjemmestrikkede huer, flotte smykker og meget mere.


Julemarked på Kragerup Gods

Hvornår: D. 13.-14. november klokken 10-16
Hvor: Kragerup Gods
Kragerupgaardsvej 33
Pris: Voksne: 90 kr

Kragerup Gods inviterer til julemarked og præsenterer mere end 100 stande med spændende brugskunst, delikatesser og oplevelser. Her kan du gå på opdagelse og nyde et rigt udvalg af smukt håndlavet brugskunst, såsom smykker, keramik, malerier, blomsterdekorationer, tøj, hjemmelavede børster, pileflet, strik og meget mere. I delikatessestandende kan nydes alt fra brændte mandler, frisk frugt til kastanjelikør og meget mere.

Når sulten og tørsten melder sig, serveres der tapasbuffet i Restaurant Blixen og kaffe og lagkage/kringle i de gamle stuer. Du kan også prøve en fasanburger eller nyde æbleskiver og gløgg i Julecaféen i den store lade. I den udendørs pandekagebod kan du købe pandekager med forskellig topping.

Nissegarden spiller både lørdag og søndag kl. 11, og Nuclear devils drumband spiller ligeledes lørdag og søndag kl. 13.00
Man kan også få en tur i en hestevogn for kun 30 kr.


Julemarked Kongens Nytorv

Hvornår: D. 12. november til d. 22. december
Mandag til onsdag: 11.00-19.00
Torsdag: 11.00-20.00
Fredag: 11.00-21.00
Lørdag: 11.00-21.00
Søndag: 12.00-19.00
Hvor: Kongens Nytorv
Pris: Gratis

Tag på et eventyrligt julemarked midt i Københavns hjerte. Her i de historiske rammer ved Kongens Nytorv, og med udsigt til de smukke juleudsmykninger på Hotel D’Angleterre og Magasin, kan I hygge jer og kigge efter julegaver og -pynt i de mange flotte boder.

Vil du møde julemanden, så kig forbi, når julemarkedets egen julemand tager imod børn og voksne, og stiller op til foto ganske gratis. Det sker hver lørdag kl. 13.00 . Her kan du få taget gratis billeder sammen med julemanden.


Julemarked Højbro Plads

Hvornår: D. 12. november til d. 22. december
Mandag til onsdag: 11.00-19.00
Torsdag: 11.00-20.00
Fredag-Lørdag: 11.00-21:00
Søndag: 12.00-19.00
Hvor: Højbro Plads – På hjørnet af købmagergade/strøget storkespringvander/Gl. strand metro.
Pris: Gratis

Julemarkedet på Højbro Plads har hvert år flere hundrede tusinde besøgende, der nyder den unikke julestemning, duften af varm gløgg og brændte mandler.

Kom ind på julemarkedet, og smag nogle af de specialiteter du allerede kender – men også nogle af de nye og spændende udenlandske.


Julemarked på Engestofe Gods

Hvornår: D. 4.-5. december kl. 9-16
Hvor: Søvej 10, 4930 Maribo
Pris: Voksne: 50 kr | Børn: 10 kr

Julemarkedet er et af Lolland og Falsters største julebegivenheder! Et væld af stader, levende musik, julemandens værksted, Luciaoptog og guidede ture med den gamle vægter, giver en hel særlig magisk julestemning. I kan finde årets julegaver blandt et rigt udvalg af brugskunst, dekorationer, keramik, smykker, blomster, nisser og alt hvad ens julehjerte ellers kan begære.

På Engestofte er der også masser af tilbud til børnene. De kan b.l.a. få fortalt juleeventyr, klippe/klistre og lege i børnenes ” eventyrcafe”. Børnene kan også komme over og besøge selveste julemanden i det gamle vandtårn.

I år er der udvidet på madfronten! Du kan stadig få den legendariske flæskestegssandwich af helstegt pattegris med enten hjemmelavet rødkål, mayo og surt eller med æblesauce og ruccola, samt lækre toastede sandwich og suppe. Men som noget nyt er der nu også restaurant i det nyrenoverede Værksted. Kom over og få konfiteret and med rødkål, sovs og kartofler, eller en dejlig Cæsar salat.

Der bliver også serveret andre ting man forbinder med julen; æbleskiver, klejner, kage og risalamande.


Eventyrlig Jul i Birkegårdens haver

Hvornår: 26.-28. november & 3.-5. december & 10.-12. december & 17.-19. december
Hvor: Tågerupvej 4 / Tågerup
Vestsjælland
4291 Ruds Vedby
Pris: Voksne: 90 kr | Børn (2-12 år): 75 kr

Kom og oplev Eventyrlig Jul i Birkegårdens Haver med tusindevis af funklende lys i de smukke Julehaver. I kan nyde æbleskiverne i Julecaféen, shoppe i den store Julebutik og i de fine boder i Julemarkedet i Jule­laden.

I kan opleve tre magiske Julehaver. Den Dansk/engelske have er helt eventyrlig klædt i smukke funklende julelys. Sandhaven er i rigtige julefarver rød og hvid, og den kan I sidde og nyde gennem ruderne, når I spiser æbleskiverne i det lune overdækkede caféområde. Meditationshaven er ishvid, og I kan næsten mærke temperaturen falde, når I er inde i haven.


Sonnerupgaard Gods

Hvornår: D.19. november kl. 14-19 | D. 20. november kl. 10-16 | D. 21. november kl. 10-16
Hvor:Tølløsevej 53, 4330 Hvalsø
Pris: Voksne: 100 kr | Børn (4-12 år): 30 kr

Det er første gang at der er julemarked på Sonnerupgaard Gods.

På julemarkedet vil der være mulighed for at finde inspiration til julen hos de 70 udstillere, som vil bringe jer i den helt rette stemning til hjerternes fest.

Kom i julestemning med julepynt, dekorationer, brugskunst, delikatesser, juletræer, julegodter, glaskunst, mode og mange andre spændende julegaveidéer, mens godset bidrager til at fuldende oplevelsen med de smukke omgivelser.

Tag hele familien med og nyd nogle skønne timer på det dejlige gods, hvor der vil være spisemuligheder og lækre varme drikke.

Derudover byder julemarkedet på underholdning til små og store med bl.a. ATV kørsel, ponyridning og I kan møde julemanden.


Bernstorff Slot

Hvornår: D.3. december kl. 14-19 | D. 4. december kl. 10-16 | D. 5. december kl. 10-16
Hvor: Jægersborg Alle 93, 2820 Gentofte
Pris: Voksne: 100 kr | Børn (4-12 år): 30 kr

Julemarkedet med de over 90 udstillere vil præsentere alt hvad hjertet kan begære såsom, julepynt, dekorationer, brugskunst, delikatesser, juletræer, julegodter, glaskunst, mode og mange andre spændende julegaveidéer, hvor de historiske rammer bidrager til at fuldende oplevelsen og derved netop skabe en kommende familietradition.

Skulle sulten eller tørsten melde sig, alt imens man går rundt og nyder rammerne, familien og de mange udstillere, vil der også være flere stande med bespisning og drikkelse, der alle byder på julens lækkerier.


Gisselfeld Juletorv

Hvornår: 19.-21. november og 26.-28. november (Fredage kl. 15-20, lørdage og søndage 10-16)
Hvor: Gisselfeldvej 12A, 4690 Haslev
Pris: ?

Kom i den helt rigtige julestemning på Gisselfeld med det årlige Juletorv, hvor duften af jul og de mange inspirerende stande er med til at sætte den perfekte ramme. Juletorvet, som altid finder sted i de sidste to (hele) weekender i november, byder på masser af ægte hygge og julestemning, ponyridning, musik og underholdning samt salg af juletræer og pyntegrønt. Julemanden vil som altid tage imod børn og barnlige sjæle i “Julemandens Hule” under Slottet.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En hederlig jul med Knyckertz - Svensk julekalender 2021