TINKA OG SJÆLENS SPEJL - JULEKALENDER 2022

Jul i Valhal genudgives på dvd

Jul i Valhal

De seneste mange år, har det været mere eller mindre umuligt at få fat i “Jul i Valhal”. Med mindre man har været villig til at give mange hundrede kroner for et brugt eksemplar.

Men nu ser det ud til, at man igen vil kunne få fat i julekalenderen på DVD. Det er nemlig muligt at forudbestille julekalenderen på nogle online shops – og mon ikke den også snart kan forudbestilles flere steder.

I følge siderne udkommer julekalenderen d. 25. oktober. Og samme dag skulle “Julefeber” efter sigende også udkomme på DVD.

På nuværende tidspunkt kan “Jul i Valhal” forudbestilles på følgende 2 sider; MovieZoo og imusic.

Om Jul i Valhal

D. 1. december møder vi den 12-årige Sofie, som lige har haft sidste skoledag på hendes gamle skole. Hun skal nemlig flytte til Singapore, da hendes mor Tove, som har en international karriere som rationaliseringsekspert, igen har fået job i udlandet. Det er Sofie ked af, da hun lige var faldet til i sin nye klasse. Som et plaster på såret skal hun og Tove bo hos mormor Ragnhild indtil afrejsen 27. december. Hos Ragnhild venter endnu en overraskelse, for førstesalen er lejet ud til skovløberen Asbjørn og hans to børn, Jonas på 14 år og Emma på syv år.

I skovløberhuset forsøger Ragnhild og Emma at få spredt julehygge. Imidlertid får Sofie og Jonas en stor hemmelighed sammen. I en ældgammel stendysse ude i skoven sidder Loke. For flere tusind år siden blev han lænket med magiske kæder af de nordiske guder, og ved at opfylde børnenes ønsker med runemagi får han lokket dem til at løsne lænkerne. Sofie og Jonas indser, at de derved har startet nedtællingen til Ragnarok, og at de kun kan forhindre verdens undergang og redde julen ved at fange Loke igen.

I Valhal er guderne er lykkeligt uvidende om, at Ragnarok truer. Sofie og Jonas finder en tunnel til Asgård, og her møder de Odin, Thor, Heimdal, Freja, Njord, Ydun og alle de andre nordiske guder. De tør dog ikke afsløre, at de har sluppet Loke fri, for han slog Odins smukke søn Balder ihjel.

Jagten på Loke bringer alligevel sandhederne frem, og eventyret bringer også Sofie og Jonas til den grumme jætte Thrym i Udgård og til dødsgudinden Hel, som holder Balder fanget i dødsriget. Mens Sofie og Jonas har travlt med deres hemmeligheder, kan Tove og Asbjørn ikke blive enige om ret meget andet end, at de er forskellige. Ragnhild fortsætter dog sine juleforberedelser, og Emma hygger sig med hunden Snifer.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TINKA OG SJÆLENS SPEJL - JULEKALENDER 2022