Juleønsket - Julekalender 2015

Historier fra hele verden – Julekalender 1962

I 1962 så den første danske julekalender dagens lys, hvor DR1 sendte julekalenderen “Historier fra hele verden”. Julekalenderen er enormt langt fra nutidens julekalendere. I stedet for én lang historie, bestod julekalenderen af små, individuelle historier.
Forskellene på “Historier fra hele verden” og nutidens julekalendere er mange, men en af dem er, at der kun var 23 afsnit i stedet for de traditionelle 24 afsnit. Derudover var det kun det sidste afsnit som bar præg af julen.

I starten af hvert afsnit blev en låge åbnet, og efterfølgende kunne man se et kort indslag på fire minutter. Det var en blanding af dukkefilm, animationsfilm og realfilm. Indslagene handlede ikke rigtig om jul, men var oplysende.

Som afrunding til afsnittene, blev der vist et kort ulandsindslag, som skulle give de mindste børn et indblik i livet i andre lande.

Produktionsselskab: DR
Roducere: Per Nielsen & Thok Søndergaard

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Juleønsket - Julekalender 2015