KOMETERNES JUL - JULEKALENDER 2021

Jul i Valhal – Julekalender 2005

Jul i Valhal blev første gang sendt i 2005

I Jul I Valhal bliver vi taget med på et underholdende og spændende eventyr. Julekalenderen handler om to børn, Sofie og Jonas’ møde med den nordiske mytologi. Jul i Valhal handler om det godes kamp mod det onde og om kampen for at standse Ragnarok, som vil ødelægge menneskenes verden, Midgård, og gudernes verden, Asgård, så de onde jætter fra Udgård kan herske over hele verden.

Produktionsselskab: Cosmo Film

Sendt: 2005, 2012

Manuskript: Ida Marie Rydén, Ina Bruhn, Flemming Klem og Stefan Jaworski

Instruktion: Martin Schmidt

Musik: Martin Brygmann og Lars Terkelsen

Handling

D. 1. december møder vi den 12-årige Sofie, som lige har haft sidste skoledag på hendes gamle skole. Hun skal nemlig flytte til Singapore, da hendes mor Tove, som har en international karriere som rationaliseringsekspert, igen har fået job i udlandet. Det er Sofie ked af, da hun lige var faldet til i sin nye klasse. Som et plaster på såret skal hun og Tove bo hos mormor Ragnhild indtil afrejsen 27. december. Hos Ragnhild venter endnu en overraskelse, for førstesalen er lejet ud til skovløberen Asbjørn og hans to børn, Jonas på 14 år og Emma på syv år.

I skovløberhuset forsøger Ragnhild og Emma at få spredt julehygge. Imidlertid får Sofie og Jonas en stor hemmelighed sammen. I en ældgammel stendysse ude i skoven sidder Loke. For flere tusind år siden blev han lænket med magiske kæder af de nordiske guder, og ved at opfylde børnenes ønsker med runemagi får han lokket dem til at løsne lænkerne. Sofie og Jonas indser, at de derved har startet nedtællingen til Ragnarok, og at de kun kan forhindre verdens undergang og redde julen ved at fange Loke igen.

I Valhal er guderne er lykkeligt uvidende om, at Ragnarok truer. Sofie og Jonas finder en tunnel til Asgård, og her møder de Odin, Thor, Heimdal, Freja, Njord, Ydun og alle de andre nordiske guder. De tør dog ikke afsløre, at de har sluppet Loke fri, for han slog Odins smukke søn Balder ihjel.

Jagten på Loke bringer alligevel sandhederne frem, og eventyret bringer også Sofie og Jonas til den grumme jætte Thrym i Udgård og til dødsgudinden Hel, som holder Balder fanget i dødsriget. Mens Sofie og Jonas har travlt med deres hemmeligheder, kan Tove og Asbjørn ikke blive enige om ret meget andet end, at de er forskellige. Ragnhild fortsætter dog sine juleforberedelser, og Emma hygger sig med hunden Snifer.

Persongalleri

Fra julekalender til film

I 2007 kunne man endnu engang møde Sofie og Jonas – denne gang i film, “Guldhornene”, hvor Sofie og Jonas endnu engang møder de nordiske guder. De tre søskende Sofie, Jonas og Emma er flyttet til København, hvor deres far Asbjørn har fået nyt job på Nationalmuseet. Pludselig dukker guderne Loke, Thor, Ydun og Heimdal op for at forhindre, at Guldhornene falder i de forkerte hænder og derved truer menneskeheden med at uddø. Børnene indvilliger i at hjælpe guderne, hvis guddommelige kræfter ikke rækker så langt i et moderne samfund. Sammen planlægger de et kup på Nationalmuseet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KOMETERNES JUL - JULEKALENDER 2021