Mød Jonathan Lindinger fra Juleønsket

TINKAS JULEEVENTYR – JULEKALENDER 2017

Julekalenderen fra 2017 hedder Tinkas Juleeventyr, og den blev sendt på TV2.

Optagelserne til julekalenderen startede d. 13 marts, og kørte i lidt over 3 måneder før alle optagelser var i kassen.

Producenten bag Tinkas Juleeventyr er Cosmos Film, som også har produceret julekalenderne Jesus og Josefine fra 2003, Jul i Valhal fra 2005 og Juleønsket fra 2015. Det er allesammen julekalendere som er blevet produceret for TV2.

Tinkas Juleeventyr – Cast

Producer Rasmus Kastberg har sagt følgende om at producere en julekalender:

“At lave en julekalender er en stor og vigtig opgave. Stor ikke bare, fordi det er et massiv materiale og en lang og omfattende historie, men også stor, fordi vi står oven på en lang og stolt tradition af julekalendere, der har sat sit umiskendelige præg på hele familien Danmark. Med en familiejulekalender kommer vi i december på besøg hos mange familier, og det er ikke kun for børnene, at julekalenderen er en særlig oplevelse. For forældrene og selv for nogle bedsteforældre strækker traditionen sig tilbage til deres egen barndom, hvor de på samme forventningsfulde måde sad klistret til skærmen og fulgte med i netop deres julekalender”

Julekalenderen er skrevet af Flemming Klem, og hans historier har ofte temaet om at høre til eller følelsen af ikke at høre til.
Det er også fint præsenteret i Tinkas Juleeventyr, fordi nissen Tinka d. 1 december finder ud af, at hun er halvt menneske. Det er et stort chok, fordi alle i nisselandsbyen hader mennesker. Derfor kommer hun hurtigt til at føle sig anderledes og udstødt fra de andre. Hun bliver altså sat på en lang kamp for at finde sin plads i forhold de andre nisser. Her bliver menneskedrengen Lasse hendes redning, fordi det går op for hende, at menneskerne slet ikke er så onde.
Formålet med historien er, at den skal sætte fokus på, at man kan respektere og acceptere alle mennesker, også selvom de ikke ligner en selv.
Den hylder altså mangfoldigheden, og dem der tør stikke ud og være sig selv.

Persongalleri

Tinka
Tinka er en 14 årig nisse, som er meget modig, stædig og utålmodig. Tinka bor hos hendes plejemor Nille, og hun elsker hende rigtig højt.

Lasse
Lasse er en ballademager, som kommer fra storbyen. Til at starte med kan kan virke egoistisk, men som man lærer ham at kende finder man ud af, at han faktisk er en hjælpsom dreng. Han er lige flyttet fra storbyen til landet, og han savner hans venner enormt. I starten vil han bare gerne væk fra landet.

Nille
Nille er tinkas Plejemor, og hun elsker ligeledes Tinka. Hun er skrædder og hun syr blandt andet tøj til Kong Gobbe og kongens søn Fileas. Hun er autoritetstro, og hun gør hvad andre beder hende om. Det gør også, at hun har svært ved at sige fra.

Kong Gobbe
Kong Gobbe er nissernes konge. Han er en god konge, og han elsker sit folk. Han er retfærdig, klog og lyttende, og derfor elsker nisserne også ham.
Desværre er han meget uenig med sin ‘onde’ søn Fileas.

Fileas
Fileas er en af kongernes sønner. Han har svært ved at se ud over sin egen næse, og alt hvad han gør, gør han for sig selv.
Han vil gøre ALT for at få magten.

Ingi
Ingi er vagt på slottet. Hun er Fileas’ højre hånd. Hun gør også alt for at bevare sin position.

Vilma
Vilma er Tinkas bedste veninde. Hun følger med strømmen, men alligevel kan hun godt blive i tvivl om, hvad der er det rigtige at gøre.

Bjergi
Bjergi er vagt på slottet og meget pligtopfyldende. I sin tid overdrog han Tinka til Nille.

Skir
Skir er den embedsmand, som kongen altid spørger til råds. Han er meget pligtopfyldende og diplomatisk. Han kender alt til nissernes love, historier og sagn.

Tuva
Tuva er nisseskolens lærer. Hun er sød, og hun vil hendes elever det bedste. Dog bliver hun også i tvivl om, hvad der er bedst for nisserne.

Astrid
Astrid er Lasses lillesøster. Hun er sød og juleglad. Hun elsker dyr, og så har en en enorm tro på nisserne.

Mikkel
Mikkel er Lasses far. Han er arkitekt og arbejder for en tegnestue i København. Han er altså også en handyman.

Maja
Maja er Lasses farmor. Har har en dyrlægeklinik på Søgaard. Hun tror på alt der kan vejes og måles. Hun elsker sine børnebørn.

Iben
Iben arbejder i Maja’s klinik. Hun er ambition og god til sit arbejde. Og så er hun på jagt efter en kæreste, og hun falder hurtigt for Mikkel. Dog er hun ikke særligt god til børn.

Handling

Tinkas Juleeventyr handler om nissen Tinka. D. 1 december skal hun, sammen med de andre ungnisser have den såkaldte nisseamulet. Den markerer om man er en rigtig nisse. Her skal de sige motto’et:

“Vær en ven for dine nærmeste. Vær en ven for dine fjerneste. Nisser står sammen, for en nisse, er ingen nisse”

Nisse amuletter

Dog sker der noget uventet. Tinkas amulet skifter ikke farve, og hun bliver nødt til at indse, at hun ikke er som alle andre.
Hun finder et magiske spejl, som kan få hende til menneskenes verden. Her møder hun menneskedrengen Lasse, som netop er flyttet til landet hos sin farmor sammen med sin far Mikkel og sin lillesøster Astrid. De er flyttet, fordi Lasse endnu engang har lavet ballade på sin gamle skole. Lasses far håber derfor, at Lasse kan komme på rette køl igen.

Nisser og mennesker har ikke set hinanden i 100 år, og nisserne har tabt deres magi. Det bliver Lasse og Tinkas at finde ud af hvorfor.
Før i tiden var der nemlig et ritual som Nissekongen hvert år d. 24 december skulle udføre med et udvalgt menneske.
Den magiske julestjerne blev tændt fra toppen af ensomhedens tårn, og på denne måde fik nisserne deres magi. Med denne magi kunne de hjælpe menneskerne med hvad som helt.
Men en juleaften 100 år forinden skete der noget. Julestjernen blev ikke tændt, og nisserne troede straks, at et menneske havde stjålet julestjernen.
Derfor begyndte nisserne at hade menneskene, og indgangene til menneskeverden blev lukket, så ingen kunne komme derind.

Julestjernen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mød Jonathan Lindinger fra Juleønsket