Julemarkeder 2021

Juleforestillinger 2021


For mange teatre er juleforestillinger en fast tradition. Sidste jul måtte juleforestillingerne dog aflyses, før de rigtigt var kommet igang, og teatrene har om nogen haft nogle hårde år uden publikum i salene. En tur i teatret er virkelig hyggeligt, og en juleforestilling kan nemt være med til at booste julehumøret. Derfor vil jeg gerne slå et slag for, at en tur i teatret ved juletid kan noget helt særligt – og så kan man samtidig støtte teatrenes store arbejde.

For at I bedre kan overskue de forskellige juleforstillinger, har jeg her samlet mange af dette års juleforestillinger.

Nissebanden i Julemandens Land

Pigen Puk bor i Holme-Olstrup. Hendes far, Fornøje-Frederik, er vild med at tjene penge, men Puk er mere vild med bøger – specielt dem, som handler om nisser. Og i år er der virkelig brug for nisser i Holme-Olstrup. Julestemningen og juleglæden er nemlig væk. Og uden glæde ingen jul, det ved enhver nisse.

Heldigvis kommer Nissebanden til undsætning. Lunte, Gemyse, Skipper og Hr. Mortensen finder Puk, der er en god og kvik hjælper med det helt rette nissesind. Sammen tager de ud på en farefuld færd til Julemandens Land for at redde julen.

Hvor: Dyrehavsbakken, Telt 85, Klampenborg
Hvornår: 21. november – d. 19. december 2021
Pris: 155-675. kr
Billetter: Se mere her

Jul i Gammelby

Kom med til Jul i Gammelby hvor det emmer af julehygge, når sneen daler, nisserne driller og komfuret “eksplomberer”, mens det oser af stemning fra barndommens jul. Der er bare den krølle på kræmmerhuset, at byens købmand ikke vil holde jul, før det gode skib “Håbet” er sikkert i havn. Så hans børn, Mads og Mette, slår sig sammen med et par rigtige drillenisser, for at få borgmesteren i julehumør. Det skulle jo gerne ende med, at de fik lov til at få sådan et pyntet grantræ, som Kresten Kræmmer har set ude i den store verden.

Hvor: Folketeatret, København K
Hvornår: 18. november – 23. december 2021
Pris: 75-390 kr.
Billetter: Se mere her

Jul på slottet

Jul på slottet - Odense teater | Business Danmark

– Det’ sørme, det’ sandt, december, synger slotsnisserne Magnum, Trisse og deres søn, Fimpe, mens de spreder juleglæde på slottet med den skønne prinsesse Miamaja. Men julen er truet i det lille kongerige.

Kongen har tabt krigen mod nabolandet Montania og skal inden juleaften betale krigserstatning. En erstatning, som langt overstiger, hvad det lille land kan magte, for skatkammeret er gabende tomt. Nu er gode råd ikke bare dyre, men aldeles ubetalelige.

Kongen iværksætter alle mulige og umulige krumspring for at skaffe de mange penge. Han forsøger blandt andet at få slottets troldmand, Astralius, til at fremstille guldet selv. Men lige lidt hjælper det.

Da Montanias sendebud kommer med et ganske særligt tilbud til prinsesse Miamaja fra prinsen af Montania, er det pludselig ikke bare landets og prinsessens hjerte, men selve julen, som kommer i farezonen. Nisserne – med spilopmageren Fimpe i spidsen – er ude af sig selv. For hvad er vel vigtigere i hele verden end julen?

Hvor: Odense Teater
Hvornår: d. 11. november – 28. december 2021
Pris: 100-405 kr.
Billetter: Se mere her

Snefald

Den niårige, forældreløse Selma bor hos sin nabo, Ruth, som ikke har meget til overs for julen. Selma selv tror heller ikke på julemanden. Men en dag vælger hun at trodse sin skepsis og sender alligevel et brev til ham.

Brevet når frem, og pludselig omgives hun af et magisk juleunivers: Det eventyrlige land Snefald. Her bor julemanden Julius sammen med alle nisserne. Men onde kræfter er på spil, Julius forsvinder, og pludselig må Selma kæmpe for at redde julen – og for at finde sin sande familie.

Forestillingen er baseret på den populære norske tv-julekalender, som også har været sendt på DR i 2017.

Hvor: Aalborg Teater
Hvornår: 13. november – 23. december 2021
Pris: 80-350 kr.
Billetter: Se mere her

Et juleeventyr

Scrooge er en mavesur, gammel gnier. Hvor andre mener, at julen er hjerternes fest, tænker Scrooge kun på at tjene penge og har ikke andet end dyb foragt tilovers for julestemning og familiehygge. Men julenat får Scrooge besøg af et genfærd, og som om det ikke er nok, bliver han også hjemsøgt af tre jule-ånder, der giver ham en ordentlig lærestreg, da de tager ham med på en tur til både fortiden, nutiden og fremtiden.

Hvor: Nørrebro Teater, København N
Hvornår: 18. november – 21. december 2021
Pris: 110-365 kr.
Billetter: Se mere her

Cirkus Jul

I Cirkus Jul møder I Mustafa fra Mustafas Kiosk, selveste Næsehornet Otto, den frække Vitello, bøllen Orla Frøsnapper og ikke mindst – eller faktisk allermindst – Cirkeline.  Sammen med børn og børnebørn kan I tage på en magisk læserejse, når I før forestillingen sammen kan læse højt fra de kendte børnebøger og (gen)opdage alle figurerne, I vil møde i manegen.

Hvor: Ballerup, København
Hvornår: 18. november – 28. november 2021
Hvor: Tangkrogen i Aarhus
Hvornår: 10. december – 20. december
Pris: 95 – 325 kr.
Billetter: Se mere her

Snedronningen

Snedronningen er en gribende historie for både børn og voksne. Kay og Gerda er bedste venner. Men deres venskab bliver sat på en hård prøve, da Djævelens spejl går i tusind stykker. Stykkerne flyver rundt i hele verden. Én af splinterne rammer Kay i hjertet, og en anden rammer ham i øjet. Nu bliver han draget mod den smukke, men iskolde Snedronning og hendes slot. I Snedronningens rige bliver forstanden stærk og tanken skarpsindig, men hjertet koldt som is.

Ved Snedronningens første kys, fryser Kays hjerte til is, og ved det andet glemmer han alt om Gerda. Da Kay forsvinder, beslutter Gerda sig for at drage ud i verden for at finde ham. Rejsen fører hende gennem blomsterkonens skønne have, til prinsen og prinsessens overdådige slot – og hun bliver holdt fanget i røvernes barske rige.

Snedronningen handler som mange andre eventyr om, børns rejse ind i voksenlivet og om at forblive tro mod sin indre kerne. Eventyret er bygget op som en lang rejse – både Gerdas rejse mod det mystiske sted langt oppe mod nord, hvor Snedronningens slot ligger, og Kays og Gerdas rejse fra barndommen til voksenlivet hvad det indebærer af konflikter mellem følelse og forstand.

Hvor: Tivolis Koncertsal
Hvornår: 1. december – 23. december
Pris: 220-630 kr.
Billetter: Se mere her

Det Magiske Julebånd

Det Magiske Julebånd | Musical Teater 2021 | Eventyrteatret

I den juletravle Nisseby er de voksne verdens bedste til at lave Julemandens røde gavebånd. Til gengæld er de knap så gode til at være sammen med deres nissebørn, og en morgen er alle byens børn pist forsvundet.

På magisk vis er de forsømte nissebørn havnet helt ude i Ingenmandsland hos de magiske lysalfer. Finder forældrene deres nissebørn inden jul? Og hvad er det, lysalferne kan med deres helt specielle magiske evner?

Hvor: Tivolis Glassal
Hvornår: 27. november – 19. december 2021
Pris: 260 kr.
Billetter: Se mere her 

Englene i sneen

Englene i sneen - Teaterbilletter.dk

Et forunderligt og dragende juleeventyr begynder, da søstrene Maja og Babette må begive sig afsted for at finde hjælp til deres fødende mor. Sneen begynder at falde, børnene mister orienteringen og farer vild i mørket. De befinder sig pludseligt i et fremmed univers, hvor både magien og udfordringerne folder sig ud. Under den tindrende stjernehimmel er den magiske julekugle nemlig fuld af overraskelser og hemmeligheder. Nu er spørgsmålet: Vil Maja og Babette nå frem i tide?

Englene i Sneen af Meridiano Teatret, er en vidunderlig smuk, nær og rørende julefortælling. Her er verden hvid som englevinger, men også mørk som den sorte nat. Englene i Sneen er en lille og fin fortælling om noget, der er større end bare dig og mig. I en fortryllende og henførende scenografi bliver cellomusik fremført live, alt imens vi følger Maja og Babette i denne poetiske historie.

Hvor: Folketeatret, København K
Hvornår: 26. november – 19. december 2021
Pris: 60-135 kr.
Billetter: Se mere her

Nøddeknækkeren

Marie får den mest fantastiske nøddeknækker i julegave af sin gudfar Drosselmeier, og ved midnat tager den hende med på en magisk rejse til det fortryllede og fortryllende slaraffenland, hvor alt kan ske. Fantasien og poesien kender ingen grænser, når Marie på sin færd møder dansende snefnug og valsende blomster, iskolde snedronninger og varmblodige sukkerfeer, frække mus, marcipanhyrdinder og mange, mange andre.

Hvor: Det Kongelige Teater
Hvornår: 26. november – 22. december 2021
Pris: 55-805 kr.
Billetter: Se mere her

Det sidste juletræ

Julen er blevet varmere, det sner ikke længere og skoven er næsten helt tom for træer.

Pil vil ud i skoven, for hun har hørt, at der er ét lille grantræ tilbage, som hun gerne vil have med hjem til jul hos sin mor, far og lillebror. Hun og hendes ven Noor tager ud i den tomme skov for at finde træet. De har hørt, at der bor en underlig heks derude, som ikke vil have, at der kommer nogen og tager det, men måske er hun slet ikke en heks, men en sød dame der gerne vil hjælpe dem?

Ude i den tomme skov, møder Pil og Noor en fjollet sanglærke, som ikke er taget sydpå i år, fordi der er så dejlig varmt herhjemme, og som derfor heller ikke ved hvad jul er. Det synes Pil er mærkeligt.

Hun synes også at det er mærkeligt, at Noor ikke fejrer jul med sin familie.

Men er det vigtigt at fejre jul, eller kan man lige så godt lade være, når det nu ikke bliver koldt om vinteren længere? Og er det i orden at fælde det aller sidste træ i skoven? Kan man overhovedet holde jul, uden et juletræ med gaver under?

Hvor: Ishøj Teater
Hvornår: 6. november – 22. december 2021
Pris: 60-135 kr.
Billetter: Se mere her

God jul, Cirkeline

Se kildebilledet

Det er juleaften tidligt om morgenen. Cirkeline sidder i sin tændstiksæske og kigger ud på stjernerne. Sådan begynder juleeventyret om Cirkeline og hendes musevenner, Frederik og Ingolf, som kaster sig ud i juleforberedelserne. Gaver skal pakkes ind, hjerter flettes, og så skal der også være plads til at synge og lege. Senere drager de tre venner ud i skoven efter juletræet. Det er koldt, og sneen falder hvid. I skoven møder vi den skurkagtige kat, de sjove skovnisser, og sidst, men ikke mindst, snemusen Knud med den røde tud. Og så bliver det endelig juleaften.

Hvor: Teater V, Valby
Hvornår: 1. december – 23. december
Pris: 40-140 kr.
Billetter: Se mere her 

Juleevangeliet

Juleevangeliet Teater Vestvolden Hvidovre

Selma Lagerlöfs juletestamentet poetisk portrætteret med en enkel scenografi, i en 1-mands-forestilling, hvor dukker, lys, lava , engle og meningen med livet berøres gennem en anderledes fortalt julefortælling, der virkelig får en til at mindes julens og ikke mindst livets vigtigste essens: kærligheden.

Grib julen til en tur i teatret med børn og børnebørn med en julehistorie, som er langt fra det traditionelle nisseteater, og som vi har set virkelig fanger sit publikum uanset alder. Ofte er det faktisk de voksne, som bliver mest overrasket over, hvor rørte og taknemlige, de føler sig, efter at have oplevet skønheden og vigtigheden i fortællingen.

Hvor: Teater Vestvolden, Hvidovre
Hvornår: 4.-5. december 2021
Pris: 55-125 kr.
Billetter: Se mere her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julemarkeder 2021