Vinterbyøster - Julekalender 1973

Jullerup Færgeby – Julekalender 1974

Handling

Jullerup Færgeby handler om Anton, Knud og Kaja. De bor i fyrtårnet i Jullerup Færgeby sammen med deres forældre. Hver dag drager de mod fastlandet, hvor deres venner Vera og Jonas “44” bor.

En dag finder børnene et gammelt skattekort, og de beslutter sig for, at de vil finde skatten. Men remsen er svær at forstå, og derfor skal de først tyde den, før de kan finde skatten. Til det får de hjælp af Kaptajn Guus. Det er dog ikke nemt, og Anton revner hver dag sine bukser.

Stor succes

Jullerup Færgeby var en stor succes, og den blev ligeså populær som julekalenderen det foregående år “Vinterbyøster”. Målgruppen var børn i førskolealderen, men alligevel kunne større børn samt forældre se med.
Også sangene fra julekalenderen var populære og julekalenderen havde ligeledes en del catchphrases, som mange også husker i dag; “sitter fast” og “Anton, du har revnet dine bukser!”

Julekalenderen er blevet sendt 5 gange; 1974, 1982, 1990, 1997 og 2014. Da den blev genudsendt i 1982 blev den suppleret med en rammehistorie. Nemlig historien om Hr. Tryksen, der arbejder som redaktør på en avis. Hver dag arbejder han med at skrive, digte og samle stof og få trykkeri-maskinen til at fungere, for Avisen skal ud.

 

Medvirkende: Claus Ryskjær, Sanne Brüel, Hanne Willumsen, Jesper Klein, Poul Thomsen, Helle Hertz, Birgit Brüel
Produktionsselskab: DR
Manusskript:Jesper Klein, Hanne Willumsen, Finn Bentzen og Asger Pedersen
Instruktør: Per Nielsen

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinterbyøster - Julekalender 1973