Theo og den magiske talisman - Julekalender 2018

Den anden verden – Julekalender 2016

Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Handling

Den Anden Verden handler om de 15-årige tvillinger Sara og Anna, der på hver sin måde er involveret i teatret ‘Det Gyldne Teater’, som ledes af deres mor, Rikke. Sara har hovedrollen i årets juleforestilling, mens Anna, som har sceneskræk, er sufflør og hjælper på teatret.

Sara er forelsket i en af sine medspillere i julestykket, men han har allerede en kæreste. I kærestesorg, trods og desperation stiller Sara sig på rækværket af en bro over en å og falder i vandet. Hun mister bevidstheden, og mens Anna kæmper for at få hende op af åen, kommer Sara i kontakt med Brødrene Grimms dramatiske og farlige eventyrverden: Den anden verden. Her bliver Sara kastet igennem nogle forskellige eventyr.

Mens Sara kæmper sine egne kampe i eventyrlandet, kæmper Anna for at få hende tilbage til den virkelige verden igen. Moren Rikke kæmper for at få lov til at gennemføre sin forestilling, som hun vil have den, og for teatrets fremtidige overlevelse.

Medvirkende

Hård kritik

Den Anden Verden fik en del kritik, blandt andet fordi julekalenderen indeholdt nogle meget barske scener og alt for lidt jul.

Den dårlige modtagelse kunne også ses på seertallet. Det gennemsnitlige seertal var nemlig kun 697.000, hvilket ikke er specielt højt for en nyproduceret julekalender.

Bag om julekalenderen

Optagelserne til Den Anden Verden startede allerede i november 2015. Forfatterne Bo Hr. Hansen og Nikolaj Scherfig, som før har lavet Mikkel og Guldkortet og Jesus og Josefine, havde en drøm om at nogle af optagelserne skulle foregå i december, for at få den helt rigtige stemning. Det lykkedes at optage i december, men den fuldendte julestemning blev en smule ødelagt, da det var en rigtig varm december måned.

Manuskriptet var cirka et år undervejs, da forfatterne begyndte at skrive i november 2014. Optagelserne forgik fra november 2015 til juni 2016. Optagelserne var primært i DR’s studier, men der er også optagelser, som er lavet on location. Blandt andet fra Nyborg Slot, hvor bal-scenerne er optaget. Derudover er der locations som Jægersborg Dyrehave, Egeskov slot og Refshaleøen.

Produktionsselskab: DR
Manuskriptforfattere: Bo Hr. Hansen og Nikolaj Scherfig
Instruktør: Lars Kaalund og Tilde Harkamp
Producer: Andreas Hjortsdal

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Theo og den magiske talisman - Julekalender 2018