Jul i Valhal - Julekalender 2005

STJERNESTØV – NORSK JULEKALENDER 2020

Vi er i Danmark meget glade for julekalendere i TV, men vi er ikke det eneste land, som har en stor tradition med julekalendere. Det har man også i Sverige og Norge. Jeg har de sidste par år fulgt med i både i nye produktioner fra både Sverige og Norge. Jeg elsker jo julekalendere, så det er jo kun fedt at have flere at se. Kæmpe anbefaling herfra, hvis I også elsker julekalendere.

I år har både Sverige og Norge en ny julekalender at se frem til, ligesom vi også har i Danmark. I kan læse mere om den nye danske julekalender “Julefeber” her.
I dette indlæg kan I læse om den nye norske julekalender “Stjernestøv”.

Julekalender om familier i opløsning

Julen er for mange lig familiehygge. Men hvordan er december, når familien og hjemmet er i opløsning? Dét er teamet i den nye julekalender, “Stjernestøv”.

Julekalenderen Stjernestøv handler om Jo på ni år. Jo står midt i forældrenes skilsmisse, og må derfor flytte med sin mor og sine søskende. Det er meget hårdt for ham i starten, men så møder han den stærke og frygtløse pige Elly. Elly kommer fra det sted, hvor stjernefolket bor, og Elly giver Jo mod til at tackle alt det nye, som sker i hans liv.

FOTO: LARS ERIK SKREFSRUD / NRK

FOTO: LARS ERIK SKREFSRUD / NRK

En lang og dyr produktion

Optagelserne til julekalenderen startede allerede i december 2018, og den har derfor været længe undervejs. Til sammenligning startede optagelserne til DR’s nye julekalender “Julefeber” i oktober 2019.

Stjernestøv har et stort budget på 50 millioner norske kroner, som svarer til cirka 35 millioner danske kroner. Dét var også det julekalenderen Snøfall (på dansk “Snefald”) kostede at lave. Snefald var en kæmpe succes i Norge, da den blev sendt første gang i 2016, og den blev tidens mest sete norske julekalender.
Der er blevet arbejdet hårdt for, at få julekalenderen til at se eventyrlig ud. Der er blandt andet bygget fem ishuler, som minder om igloer.

Stjernestøv bliver sendt på norsk tv i december 2020, men man har også mulighed for at streame den. Det kan man på NRK TV

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jul i Valhal - Julekalender 2005