FAMILIEN JUL 3 - NISSEHOTELLET

KOMETERNES JUL – JULEKALENDER 2021

Skuespillerne i “Kometernes jul” – Foto: Christian Geisnæs / TV 2

Julekalenderen 2021, Kometernes jul bliver produceret af Nordisk Film i samarbejde med TV2 og Niels Bohr Institutet.

Det gør de, fordi det i 2022 er 100 år siden, at Niels Bohr modtog Nobelprisen i fysik. Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet har derfor taget initiativ til at gøre 2022 til et nationalt videnskabsår. Det nationale videnskabsår skydes i gang med en julekalender i 2021. Det er meningen, at julekalenderen skal sætte gang i forskellige aktiviteter, som kommer til at foregå langt ind i 2022.
Niels Bohr Institutet ønsker at skabe opmærksomhed omkring naturvidenskaben

Producer Trin Hjortkjær Thomsen fra Nordisk Film siger således; “Dette historiske samarbejde muliggør udvikling og produktion af et særdeles ambitiøst juleeventyr fortalt i 24 afsnit. I Nordisk Film Production er vi allerede i gang med forberedelserne til indspilningen, og i samarbejde med Niels Bohr Institutet og TV 2 glæder vi os til at præsentere en medrivende historie sat i naturvidenskabens forunderlige verden”

Fiktionschef for TV2, Katrine Vogelsang, siger følgende; “Det er et utroligt spændende og unikt samarbejde, som vi er meget glade for at være med i. På TV 2 har vi en stærk tradition for at lave julekalendere, der ikke kun samler familierne, men også fortæller historier, der engagerer. Med dette samarbejde kan vi både vise en skøn julekalender og være med til at sætte fokus på naturvidenskaben sammen med stærke partnere. Det er public service i sin fineste form”

Julekalenderen og videnskabsåret får støtte fra Villum Fonden, Novo Nordisk Fonden, Grundfos Fonden og Bitten & Mads Clausens Fond.
Den produceres af Nordisk Film.

Julekalenderens budskab

Instruktør Ask Hasselbalch og skuepiller Bertil Smith. Foto: Christian Geisnæs / TV 2

Budskabet med julekalenderen, Kometernes Jul er, at sammen ved vi mere. Ingen ved alt, men hvis man slår sin viden, nysgerrighed og sine kundskaber sammen, kan man meget mere, end man tror.

Børnene Mie, Johannes, Noor og Elias deltager i en Astro Camp, som er et to-ugers naturvidenskabeligt kursus med fokus på astrofysik. Her får de brug for hinandens viden.
Mie og Johannes teleporteres ved et uheld til den fjerne Planet 9, og fra hvert deres sted i universet må de fire børn arbejde mod tiden, naturlovene og en udspekuleret tech-guru for at blive genforenet før, det er for sent. Noor og Elias får hjælp fra deres lettere distræte fysiklærer Panda-Søren og den dedikerede forsker, Anna. Samtidig skal de skjule, hvad der er sket for både deres forældre og Astro Campens leder, Bolette-Henriette.

Cast

 • Shireen Noor Rasool spiller Noor
 • Bertil Smith spiller Elias
 • Søs Egelind spiller Bolette-Henriette
 • Martin Greis-Rosenthal spiller Panda-Søren
 • Molly Egelind spiller Anna
 • Anna Frederikke Heerulff Christiansen spiller Lille Mie
 • Luca Richardt Ben Coker spiller Lille Johannes
 • Alice Finn Caspersen spiller Store Mie
 • Oscar Dietz spiller Store Johannes

På rollelisten ses også Kurt Ravn, Lotte Andersen, Laura Bro, Adam Ild Rohweder, Morten Hemmingsen, Özlem Saglanmak og Janus Nabil Bakrawi.

Holdet bag

 • Produktionsselskab: Nordisk Film
 • Hovedforfatter: Jenny Lund Madsen
 • Instrultør: Ask Hasselbalch

1 kommentar

 • Christian

  Blir spændene at følge den udvikling 😃🎅🏻🤶🏻💡🔌🔋

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FAMILIEN JUL 3 - NISSEHOTELLET