JULEFEBER - JULEKALENDER 2020

PEBERKAGEHUS

Reklame for Frøken Fryd

Jeg må blankt erkende, at jeg ikke er den mest kreative person i hele verden. Men ikke desto mindre, så nyder jeg at kaste mig ud i kreative projekter, også selvom det ikke altid bliver lige kønt. Men her er det vigtigt at huske på, at det ikke er resultatet der er det vigtige, men hele processen. Det er fællesskabet, nærheden og hyggen der er det essentielle. Jeg vil gerne bringe dette videre fra julen og over i hverdagen i alle andre måneder. I december er man bare lige dét bedre til at kaste sig over de hyggelige og kreative projekter.

At kreere et peberkagehus er et hyggeligt projekt, som man sagtens kan lave, selvom det ikke er jul. Det er kreativt og noget som alle kan være med til, og desuden er det kun fantasien der sætter grænser.

Man kan enten vælge at spise peberkagehuset med det samme, eller man kan lade det stå og pynte. Du kan også lave almindelige småkager af samme dej, så mens du pynter husene kan du spise småkagerne – Win win!


Trin 1: Smelt smør, sirup og brun farin i en gryde ved svag varme. Herefter skal blandingen køles af.

Trin 2: Bland nu de tørre ingredienser i en skål.

Trin 3: Rør blandingen fra trin 1 i den tørre blanding og tilsæt ægget – rør til dejen er ensartet og glat.

Trin 4: Stil dejen på køl i mindst en time.

Trin 5: Nu er dejen klar til at blive formet – dejen rulles ud og huset skæres ud efter skabelon (DU KAN FINDE SKABELONER HOS FRØKEN FRYD.)

Trin 6: Delene placeres på en bageplade og bages i ovnen ved 170 grader varmluft i 8-10 min. Hold øje, og tag dem ud når de er gyldne.

Trin 7: Når kagerne er kølet af, smelter du lidt sukker på en pande, som skal bruges som en karamel. Karamellen bruges til at samle peberkagehuset.

Trin 8: Nu røres æggehvide og flormelis sammen til en tyk glasur, som skal bruges til at pynte huset.

Trin 9: Nu er det tid til at pynte peberkagehusene – og husk, det er kun fantasien der sætter grænser.


En mere udførlig beskrivelse af ideer til pyntning af peberkagehusene samt skabeloner kan findes hos Frøken Fryd.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JULEFEBER - JULEKALENDER 2020