JULEMANDENS DATTER 2 - KONG VINTERS TIDSKRYSTAL

JULEKALENDER 2020 – JULEFEBER

I 2020 er det igen DR’s tur til at producere en ny julekalender. Julekalenderen hedder Julefeber.

Optagelserne til julekalenderen begyndte allerede i oktober 2019 og var i første omgang planlagt til at være færdige i juni 2020. Dog blev optagelserne forsinket på grund at Corona-situationen, og derfor er optagelserne nu sat til at fortsætte til d. 30. Juli. Under den ufrivillige pause fra optagelserne var der også tvivl om, hvorvidt julekalenderen ville nå at blive færdig til december 2020, men denne bekymring ser ud til at være lagt på hylden igen.

Handlingen

Julekalenderen handler om en familie bestående af 13-årige Bjørn, 8-årige Gro og deres unge far. Familien bliver d. 1 december smidt ud af deres lejlighed, og de er derfor nødsaget til at flytte ind på loftet af farens arbejdsplads, Det Kongelige Teater, hvor han arbejder i køkkenet. De skal nu holde sig skjult for at ingen skal opdage, at familien bor på loftet.
På teatret får familien en hverdag op at køre, og her møder Bjørn den jævnaldrende pige Frederikke, som går på balletskolen.

 

Persongalleri

Allerede i marts 2019 begyndte DR at søge skuespillere til den nye julekalender.  Til hovedrollerne søgte de en dreng mellem 12 og 15 år, som gerne måtte være fysisk aktiv, en pige mellem 12 og 15 år, som gerne måtte være vild med at danse, og til sidst en pige mellem 7 og 9 år, som gerne skulle være glad i låget.
Altså ligner det den sædvanlige model, som vi har set  i mange andre julekalendere. Hvor der er et par ældre børn samt et yngre barn, som (måske) skal spille lillesøster til en af de andre hovedroller.

Ud fra research tyder det også på, at der optræder en julemand i julekalenderen.

På rollelisten ses blandt andet 33 årige Joachim Fjelstrup, som lige nu er aktuel i filmen Kød og Blod, og som tidligere har medvirket i flere film og serier, heriblandt Greyzone, Herrens Veje og 9. April

Locations

Optagelserne finder sted i København. Der er mange forskellige københavnske locations i julekalenderen. Blandt andet Det Kongelige Teater, Nyhavn og Tivoli. Det virker til, at der kommer til at være en del julestemning i den nye julekalender på DR1. Heriblandt er der optaget scener ved Nyhavn under julemarkedet i 2019 samt i et sneklædt Tivoli. Jeg håber derfor, at julekalenderen går i en lidt anden retning, end DR tidligere har gjort hvad angår julestemning.

Derudover er der optaget scener i Raadvad, hvor der er optaget scener til en byfest med blandt andet luciaoptog. Samt nogle scener ved Brøndby Strand.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JULEMANDENS DATTER 2 - KONG VINTERS TIDSKRYSTAL