Mød Viilbjørk Malling Agger fra Tinka og Kongespillet

TINKA OG KONGESPILLET – JULEKALENDER 2019

I Tinka og Kongespillet møder vi nogle velkendte ansigter. Vi møder Tinka og Lasse, som vi kender fra Tinkas Juleeventyr, som blev sendt på TV2 i 2017.

Tinkas Juleeventyr var utroligt populær, og den formåede at samle 1.097.000 seere gennemsnitligt. Det højeste antal seere i 6 år.

Optagelserne på Tinka og Kongespillet begyndte d. 14 januar og foregår på Fyn og Sjælland, og blev færdig omkring april.

Det er Cosmo Film som producerer julekalenderen for TV2 med støtte fra FilmFyn.

Julekalenderen hedder Tinka og Kongespillet – et Kongespil udløses, hvis nisserne mister deres regent, uden at der er indsat en tronfølger. Rigets fire regioner skal hver sende én deltager – et kongsemne – til Kongsby for at kæmpe mod hinanden i en række forskellige prøver. Den der får flest point i prøverne, vinder kongespillet og bliver dermed rigets næste konge eller dronning.

På rollelisten har vi selvfølgelig Albert Rosin Harson og Josephine Højbjerg, som spillede hovedrollerne Lasse og Tinka.

Omdrejningspunktet for eventyret

Når vi igen møder Tinka er det på den store dag, hvor hun skal udnævnes til kronprinsesse af Nissernes Rige.
Men der kommer problemer, da Tinkas far, Kong Storm, ikke vender hjem fra sin rejse rundt i Riget. Nisserne bliver derfor kastet ud i en kamp om tronen, som bliver kaldt Kongespillet. En udvalgt kriger fra hver af de fire regioner, skal nu kæmpe mod hinanden i en række sagnomspundne prøver. Tinkas eneste chance for at vinde tronen inden jul er at stille op imod dem.
Heldigvis får Tinka en plads i Kongespillet, og hun får dermed chancen for at bevise sit værd og redde Riget.

Men stærke kræfter forsøger at standse hende. De øvrige deltagere, Falke, Grot og Birk forsøger at splitte Nissernes Rige, og i Ensomhedens Tårn sidder Fileas og planlægger, hvordan han kan bruge til Kongespillet til at slå splid mellem nisserne, så han selv kan overtage tronen.

Lasses far, Mikkel, vil gerne støtte Lasse og Tinka, og derfor tager han med ind til Tinkas Mor, Nille. De forelsker sig, men kærlighedslivet skaber forvirring.
Farmor Maja og lillesøster Astrid hjælper med at holde julehumøret højt. Astrid elsker julen, og hun synes, at det er det fedeste at besøge Nissernes Rige. Farmor Maja afslutter arbejdslivet som dyrlæge for i stedet at søge et nyt liv som aktiv pensionist.

Kongespillet udvikler sig alvorligt, og Tinka bliver nødt til at bruge sine evner som halv nisse og halvt menneske til at samle venner og modstandere omkring sig i kampen for at vinde magten.
Lykkes det ikke, vil det betyde afslutningen på forholdet mellem nisser og mennesker.

Persongalleri

Castet fra Tinkas Juleeventyr

Vi får glæden af at kunne gense en stor del af skuespillerne fra Tinkas Juleeventyr.
Der er tale om følgende skuespillere:

Tinka bliver fortsat spillet af Josephine Højbjerg

Tinka er den eneste i Nissernes Rige, som er halvt menneske og halv nisse. Hun er en modig og til tider stædig pige. Hun er god og hjælpsom over for alle, hun møder på sin vej, og hun har en meget stærk retfærdighedssans. Tinka bor med sin mor, Nille, i Kongsby og er bedste venner med menneskedrengen Lasse.

Lasse bliver fortsat spillet af Albert Rosin Harson

 • Lasse går på efterskole. Han elsker at spille musik og har et band med værelseskammeraten Pelle. Han er en trofast ven, der altid er der, når det virkelig glæder. Hans familie består af far Mikkel, farmor Maja og lillesøster Astrid. Og så har han et særligt venskab til nissepigen Tinka.

Astrid (Lasses lillesøster) bliver fortsat spillet af Rosita Gjurup

 • Astrid er sjov, glad og altid med på den værste. Hun elsker nisser og julen. For Astrid er et besøg i Nissernes Rige lige så godt som at holde jul hele året.

Maja (Lasses farmor) bliver fortsat spillet af Birthe Neumann

 • Maja er dyrlæge, men hun er gået på pension, og hun skal derfor finde noget andet at bruge sin tid på, hvilket hun synes er svært. Maja elsker at tilbringe tid sammen med sin søn, Mikkel, og børnebørnene, Astrid og Lasse.

Mikkel (Lasses far) bliver fortsat spillet af Martin Lindsten

 • Mikkel er Astrid og Lasses far. Mikkel har skiftet karrieren som arkitekt ud med snedkerfaget og arbejder i sit værksted på Søgaard.
  Han kæmper med at give slip på sin næsten voksne søn, og han har et godt øje til Nille.

Nille (Tinkas mor) bliver fortsat spillet af Neel Rønholt

 • Nille er Tinkas mor. Hun er skrædder i Kongsby og arbejder for kongehuset. Hun er godmodig, hjælpsom og har et stort hjerte. Nille har et godt øje til Mikkel, men har svært ved at se deres fælles fremtid for sig.

Skir bliver fortsat spillet af Hadi Ka-koush

 • Skir er embedsmanden, som kongen altid spørger til råds. Han er pligtopfyldende og diplomatisk. Skir kender alt til nissernes love og deres ældgamle historie.

Fileas (Ond nisse) bliver fortsat spillet af Christian Tafdrup

 • Fileas er prins i Nissernes Rige. Han er Kong Storms bror og Tinkas onkel. Han sidder indespærret i Enshomhedens Tårn for drabet på sin far, Kong Gobbe. Fileas vil gøre alt for at vinde magten og blive kronet til konge.

Ingi (Ond nisse) bliver fortsat spillet af Ellen Hillingsø

 • Ingi er hærchef i Nissernes Rige. Hun er ikke bleg for at gå til yderligheder for at opnå det, hun vil. Ingi er loyal over for Fileas og går med klap for det ene øje.

Bjergi (Sød nisse) bliver fortsat spillet af Paw Henriksen

 • Bjergi er vagt på slottet og Kong Storms væbner. Det var ham, der i sin tid overdrog Tinka til Nille. Bjergi er til at stole på, og han lytter altid, hvis man har noget på hjerte.

Aamund bliver fortsat spillet af Peter Gantzler

 • Aamund er rådmand fra Nordlandet og far til Falke. Han er meget ambitiøs på sin datters vegne og ønsker mere end noget andet, at hun vinder Kongespillet. Han er ikke interesseret i at forene regionerne i Nissernes Rige.

Derudover kommer der også en masse nye personer på rollelisten, og her er der tale om følgende skuespillere:

Viilbjørk Malling Agger spiller nissen Falke

 • Falke er fra Nordlandet. Hendes far, Aamund, har opdraget hende med kun ét mål for øje: at vinde Kongespillet. Falke er disciplineret, veltrænet og hurtig. Hun skyder med bue og pil.

Esben Dalgaard Andersen spiller Grot

 • Grot er fra Minedalen. Han er stor og stærk og altid bevæbnet med sin økse. Grot er sikker på, at han vinder Kongespillet og bliver nissernes næste konge. Selvom Grot er lidt af en bulderbasse, er han vellidt og skaber højt humør hos nisserne.

Jakob Femerling Andersen spiller Birk

 • Birk er fra Dyreskov og er charmerende og elegant. Han har altid sin lut over skulderen og benytter gerne enhver lejlighed til at synge en af sine egne sange. Birk er i øvrigt fætter til Bjergi.

Anne Louise Hassing spiller Gitte

 • Gitte er leder af den efterskole, som Lasse går på.

Ulla Vejby spiller Hilde

 • Hilde er en nisse, som får hjælp af Tinka.

Laurids Skovgaard Andersen spiller Pelle

 • Pelle er elev på Lasses efterskole.

Locations

Der er både nogle locations, som også blev brugt i Tinkas Juleeventyr, men der er også nogle helt nye.

Halvdelen af optagelserne finder sted på forskellige fynske locations, og den anden halvdel er optaget på Sjælland.
En af fordelene ved at filme på fyn og ikke kun Sjælland er, at der er en anden natur end i København.

Lasses hjem, Søgaard har kulisse i en gammel dyrlægegård mellem Vester Aaby og Nørresø.
Derudover har de også været forbi Nyborg og Assens.

 

De fire regioner i Nissernes Rige

Nordlandet = Nisserne i Nordlandet er lidt højt på strå. De er uddannede og rigere end de andre nisser. De holder af bjergenes tynde luftlag, rovfugle og bueskydning. Og så danser de Nordlandspolka med stor passion. Bjergene er deres emblem.

Minedalen=Ingen i Minedalen er bange for mørke. Her er nisserne stærke og modige.  holder af mad, er kærlige og har en lidt grov form for humor. De kan smede jern og finde ædelsten og metaller dybt under jorden. Diamanten er på deres emblem.

Dyreskoven = Nisserne fra dyreskoven holder så meget af dyr, at de ikke kunne finde  på at spise dem. De er poetiske, elegante og holder af rim, remser og sang. Masser af sang. Et blad er deres emblem.

De sydlige øer = Her holder nissernes handelsmænd til. De køber og sælger og transporterer ad vandveje varer rundt i Nissernes Rige. Vi ved ikke så meget om dem. Nille stammer oprindeligt herfra, inden hun kom til Kongsby og blev Kongsbynisse. Bølgerne er på deres emblem.

Musikken

Introsangen er den samme, som også blev brugt til Tinkas Juleeventyr, nemlig ’Tinka’, som er skrevet af Burhan G, Lars Ankerstjerne og Frida Bryg­mann og synges af Burhan G og Frida.

End credit-sangen har titlen ’Kongespil’ og synges af Hjalmer. Sangen er skrevet af Hjalmer Larsen, Lise Cabble og Emil Lei.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mød Viilbjørk Malling Agger fra Tinka og Kongespillet